als kwaliteit belangrijk is !

A- A A+

Gashaarden "open verbranding"

Voor wie het gezeul met hout of kolen beu is, bestaat er een mooi en milieuvriendelijk alternatief: gas (aardgas of propaangas).

Gasgestookte haarden met een open verbrandingssysteem nemen de zuurstof die nodig is om het gas te verbranden uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Het is dan ook belangrijk die ruimte goed te verluchten. De rookgassen worden via een klassiek rookkanaal afgevoerd. Ze zijn "open" of "gesloten" met een glas.

De "volledig open" gashaarden zonder glas zijn sfeerhaarden waar er direct contact is met het vuur. Deze creëren een natuurlijk effect. Het mooie realistische vlammenspel komt in deze haarden nog mooier tot zijn recht. Doordat ze "volledig" open zijn hebben deze haarden een laag rendement en ook een laag vermogen.

Gashaarden met open verbranding die met een glas afgesloten zijn hebben meestal een zeer hoog vermogen en ook zeer hoog rendement.

Het gebruiksgemak van de gashaarden is groot. Ze zijn eenvoudig en snel aan te zetten en leveren een prachtig brandend vlambeeld.

Gashaarden zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, modern en klassiek. Met keramische houtblokken, imitatiekolen, keitjes, …

Onze topmerken op het gebied van gas zijn Bellfires, Wellstraler, Dru, Kal-Fire.